Profile-BWFDet är också väldigt lätt hänt att man som marknadsförare blir lite för ivrig i sina försök att mäta värdet av en viss marknadsföringsåtgärd, så att man går miste om insikten av långsiktigt varumärkesbyggande. Hur många gånger har du exempelvis sett en reklamkampanj i tunnelbanan, där nya kunder uppmuntras registrera sig på en hemsida och ange kampanjkoden “tunnelbana” eller “SL”? Det här är ett typexempel på när marknadsföraren har gjort ett försök att mäta värdet, den så kallade ROI:n eller return on investment, för en specifik reklamkampanj. Dessa mätmetoder må vara väldigt konkreta och ge en tydlig kortsiktig bild av resultatet med en specifik investering, men faktum är att den inte alls tar hänsyn till mer långsiktigt varumärkesbyggande.

När det kommer till profilkläder handlar det om just precis det – långsiktigt varumärkesbyggande. Det handlar om att ständigt finnas med i målgruppens medvetande, att befintliga och potentiella kunder ständigt ska exponeras för just ert varumärke och sakta men säkert börja associera det med någonting kvalitativt och självklart. Det handlar om att bygga en relation till målgruppen.

Av just den här anledningen är det kanske allra viktigaste när det kommer till profilkläder att välja sådana plagg som faktiskt kommer att användas, och inte bara användas en gång, utan under en längre tid. Eftersom hela marknadsföringsåtgärden som sådan syftar till att bygga och stärka ert varumärke långsiktigt, måste profilkläderna förstås också användas långsiktigt. Det är precis lika viktigt att använda sig av kläder av gedigen och hög kvalitet, som det är att använda sig av plagg som målgruppen verkligen har användning av.