HuthPhoto-KAH_1943Det kanske kan verka som en självklarhet, men att välja och designa sina profilkläder efter säsong och väderlek är faktiskt någonting som väldigt många missar. En del i att identifiera rätt målgrupp för era profilkläder är förstås också att analysera vad just den här målgruppen har behov av för typ av kläder – vilken typ av plagg de mer sannolikt faktiskt kommer att använda mycket och ofta. Här kommer saker som design, kvalitet, stil och trend in, men innan man ens börjar tänka i sådana banor och fundera över den typen av detaljer, finns två stycken mycket grundläggande frågor som måste ställas: när ska kläderna användas och var ska de användas? Om du inte har lyckats besvara dessa frågor på ett korrekt och träffsäkert sätt, finns det ingen kvalitet eller häftig design i världen som kommer att få målgruppen att faktiskt ha på sig kläderna.

När ska kläderna användas?

När kläderna ska användas är en frågeställning som delvis berör väder och säsong, och även sammanhang. Är den här målgruppen i behov av kläder som primärt är användbara under de hetaste sommarmånaderna? Råkar det vara så att man har en vilja att låta sina profilkläder synas i en specifik miljö – kanske till exempel i en nattklubbsmiljö – så är det förstås bra om man väljer kläder som folk faktiskt sannolikt vill ha på sig i just en sådan miljö.

Var ska kläderna användas?

Ska kläderna användas uteslutande i en skidresort i alperna kanske det inte är någon större idé att man väljer att tillverka och designa ett par badbyxor med företagets logotyp i exklusivt broderi. Det är förstås precis samma sak som att kasta pengarna i sjön, och likt all typ av marknadsföring så är det viktigt att man investerar i sådana åtgärder som faktiskt kommer att vara av värde för företaget.